Bæredygtighed

Vores koncept

Vi kan tilbyde et komplet innovativt, bæredygtigt og socialt ansvarligt kvalitets koncept til indretning af kontoret, arbejdsstationer eller hjemmekontoret.

Velkommen til vores koncept af dansk design til kontoret, hjemmekontoret eller det nye domicil. Vi har skabt vores produkter med fokus på lækkert design, naturlige materialer, ergonomisk anvendelighed, social ansvarlighed og gennemsigtig bæredygtighed. Vi producerer lokalt og er dedikeret til social ansvarlighed, samtidig med at vi tilbyder pris konkurrencedygtige produkter. Det er vores egne innovative (beskyttede) designs passer til nutidens behov og er både socialt og miljømæssigt bæredygtige.

  Vi producerer lokalt i Aarhus, hvor vi ansætter udfordrede unge i produktionen. Samtidig arbejder vi med hvad vi kalder gennemsigtig bæredygtighed. Det betyder at vi har lavet detaljerede Livs Cyklus Analyser (LCA) i samarbejde med Målbar efter den nyeste europæiske (PEF) standard og vi ligger tingene frem, således der er fuld gennemsigtighed i forhold til vores påvirkning på miljøet. Hvert produkts co2-e tal kan se både i vores virtuelle showroom (klik på produktet og se billeder) og under hvert produkt på shoppen.

 

Bambus og Upcyclet træ

Vores produkter er lavet af bambus eller Upcyclet træ. 

Det upcyclede træ er både rester fra vores egen produktion af bambus, men også overskudstræ vi aftager fra danske industrielle virksomheder, som ellers havde sendt det til forbrænding. Det betyder at vores produkter lavet af upcyclet træ har et stort set neutralt klimaaftryk (pånær vores bearbejdning). 

 Bambus er en græssort, der vokser omkring 20 meter det første år. Dermed gør bambus sig til den hurtigst voksende plante i verden.

Den gror uden kemi og kan argumenteres for at være CO2-neutral i hele sin levetid. Det er derfor ikke noget under, at bambussen i folkemunde kaldes for “en fantastisk plante” – og vi er helt enige. I forhold til vores detaljerede Livs Cycklus Analyser (LCAs) efter nyeste europæiske (PEF) standard, medregnes en plantes optag af co2 ikke, medmindre man kan dokumentere en produkt-levetid på over 100 år, hvilket ingen kan. Tallene fra LCAs er derfor meget konservative og efter strengeste standarder. 

Produktionen af bambus er desuden ressourceeffektiv, da der kun er 20 % spild under høst og produktion. Spildet udnyttes til fx spisepinde. Til sammenligning kan der I parketproduktionen af træ være op til 80 % spild. Bambus er med andre ord en perfekt kilde til bæredygtig produktion!

Udover at være den hurtigst voksende plante i verden, er bambus også hårdere end de traditionelle træsorter. På den skala, der kaldes Brinellskalaen, måler bambus hele 4,7, hvor eg fx ligger på 3,4.

Vores Gaia Craft hæve sænkebord i Bambus er lavet af tynde lag af finér, der er limet sammen med åretegningerne på kryds, så de danner en hård træplade, der gør den stærkere end massiv bambus.

Kvaliteterne ved finér er således styrke, smidighed og beskyttelse mod eventuelle brud.

 Jf. Klimaloven skal Danmark reducere drivhusgasudledningerne med 70 procent i 2030 ift. 1990, og i 2050 skal Danmark være klimaneutral. I fællesskab kan vi bane vejen for et bedre og sunder klima.

 

Om Co2e:

Emissions of multiple GHGs are included in the data the tool uses. These are gasses like; carbon dioxide, methane, nitrous oxide (N2O) and other effects. The impact of these gasses and effects are measured using a single unit known as carbon dioxide equivalents (CO2e). This takes into account the relative impact on the atmosphere over a 100-year period of each climate gas and sums them up as if they had the same effect as CO2. Therefore they are called CO2-equivalents – in short CO2e’s.

Read more https://www.maalbar.dk/transparency/

Samarbejde med One Tree Planted

Vi bestræber os på at være så bæredygtige som muligt. De fleste af vores produkter er fsc mærkede.

Vores emballage er bæredygtig, og når du køber en Gaia Craft produkt, bliver der automatisk plantet et nyt træ et sted i verden, takket være vores samarbejde med One Treee Planted.

Dette samarbejde understreger vores fokus på en cirkulær struktur: Når vi laver en stander i træ, sørger vi for at der bliver plantet et nyt træ i verden.

Således er du automatisk med til at gøre en forskel.

 

Vil du handle

eller

B2B